GotlandsmusikenGotlands Musikstiftelse ‘GOTLANDSMUSIKEN’, bildades 1988 och är länsmusiken på Gotland. Organisationens uppdrag är att värna och utveckla ett rikt musikliv på hela Gotland i samarbete med andra musikgrupperingar, artister och arrangörer. 2017 gjorde GotlandsMusiken 308 framträdanden på ön och på fastlandet, varav ca. 40 % av dessa för målgruppen Barn & Ungdom. Framträdanden görs såväl vid besök i förskolor som vid stora offentliga konserter. Just musik för och med barn och ungdomar är ett prioriterat arbetsområde.

GotlandsMusiken erbjuder en stor genrebredd och därmed ett stort musikutbud. Organisationen består av GotlandsMusikens Orkester, Visby Storband, Brassextett, Jazztrio samt Gotlands Blåsarkvintett. Förutom dessa ensemblekonstellationer är GotlandsMusiken huvudman för Gotlands Sinfonietta.

Samarbetet mellan GotlandsMusiken och Gotlands Tonsättarskola har pågått ända sedan skolan startade, 1995.

Gotlandsmusikens hemsida